Playstation-pelit

Uusin Sony PlayStation konsoli on juuri tullut markkinoille, joten nyt on hyvä hetki arvioida muutamia vanhoja ja uusia PlayStation pelejä.

Pleikkarin omien sivujen mukaan koneelle on kehitteillä yli 180 peliä, mutta kuinka moni tulee näkemään päivänvalon? Pelialalle on ennakoitu pikaista romahdusta, pelien kehittämisen hinnan noustessa pelien teknisen monimutkaisuuden noustessa, ja samalla niin sanottujen AAA-pelien kanssa pelaajien ajasta kilpailevat menestyksekkäästi erilaiset pienemmät pelit, varsinkin pelit tableteille ja muille mobiililaitteille. Myös konsoleille voi ostaa arcade-tyyppisiä pelejä tai muita vaatimattomampia – ja halvempia – pelejä nettikaupasta.

PlayStationilla on ilmestynyt useita AAA-pelien sarjoja jotka ovat saavuttaneet legendaarisen statuksen pelaajien keskuudessa. Esimerkkinä on Grand Theft Auto, joka on aina onnistunut herättämään julkisuudessa huomiota, yleensä negatiivista, väkivaltaisuudellaan ja moraalisella vastenmielisyydellään. Siinähän pelaaja astuu häikäilemättömän rikollisen osaan. Pelaajien keskuudessa sarja on herättänyt huomiota innovatiivisuudellaan, mielenkiintoisella juonellaan ja monipuolisella pelikokemuksella, joten voi sanoa että sarja on ollut antoisa puolin ja toisin. Viimeisin osa sarjaa on massiivisen laaja GTA V – sarjassa on kaikenkaikkiaan 13 peliä jos mukaan lasketaan muille alustoille muunnetut pelit. Jotkut ovat arvostelleet uusinta liiankin laajaksi, jossa paikasta toiseen liikkuminen ja kaikenlaiset sivupelit vievät liikaa aikaa.

Toinen vanha ja arvostettu sarja pelejä on Final Fantasy: avaruusseikkailu roolipeli aloitti alun perin Nintendolla, mutta on ollut suosittu peli Pleikkarillakin. Uudelle konsolille on tullut tuoreeltaan Final Fantasy XIV.